Beurs voor iedereen die met verpakkingen en verpakkingstechnologie bezig is

Op 11 en 12 oktober kan u in de Nekkerhal – Brussels North terecht voor Empack, de enige professionele verpakkingsbeurs in België. Dit jaar wordt het event samen met Packaging Innovations georganiseerd, waardoor bezoekers een totaalbeeld van de trends in de verpakkingsindustrie krijgen: van design tot productie. Zoals gewoonlijk zorgt organisator Easyfairs voor een totaalbeleving. Want Empack is veel meer dan de som van alle stands …

Met meer dan 175 exposanten en een rijk gevuld randprogramma is Empack ‘the place to be’ voor iedereen die met verpakkingen en verpakkingstechnologie bezig is. Easyfairs zet in op een sterke bezoekerservaring. Marketing event manager Karen Rammeloo: “Dankzij verschillende routes kan iedereen zeer gericht de innovatieve oplossingen van de exposanten ontdekken. Tevens voorzien we enkele interessante zones die specifiek rond actuele thema’s zijn opgebouwd. In de Green Village tonen verschillende bedrijven en kennisinstellingen de nieuwste trends op het vlak van duurzame verpakkingen. Op de Machine Safety Plaza kan u dan weer ontdekken hoe u de nieuwe veiligheidsuitdagingen aangaat die aan de automatisering van verpakkingslijnen zijn gelieerd. En rond de Food Pack Terrace zijn de bedrijven gegroepeerd die in de verpakkingsketen voor de voeding actief zijn.”

Innovatie staat centraal
Voor de tweede keer komt het event Packaging Innovations naar België. Rammeloo: “Deze zone op Empack brengt aanbieders van innovatieve en/of luxe-verpakkingen en materialen, POS en displays, … alsook marketeers, verpakkingsspecialisten, designers en brand owners samen.” Daarnaast is er ook de tentoonstelling van de Pentawards 2017, waarvan Easyfairs sinds kort eigenaar is. Rammeloo: “De Pentawards zijn wereldwijd erkend als de meest prestigieuze wedstrijd die aan verpakkingsdesign in al zijn vormen wordt gewijd. De missie is het bewustzijn over verpakkingsontwerp te verhogen. Vandaar dat de Pentawards open staan voor iedereen in de hele wereld die met de creatie of marketing van verpakkingen te maken heeft. De winnaars van deze editie worden op 23 september in Barcelona bekendgemaakt. Tijdens Empack & Packaging Innovations zullen we een tiental van deze verpakkingen in primeur tentoonstellen.”

Informatievoorziening blijft belangrijk
Empack zou geen vakbeurs van Easyfairs zijn, mochten er geen interessante uiteenzettingen aan worden gekoppeld. Rammeloo: “Deze editie voorzien we twee ‘theaters’ waar dagelijks één specifiek thema in de spotlights wordt gezet. Op woensdag 11 oktober gaan we dieper in op Design & Branding met keynote speaker Rowland Heming en tal van andere gereputeerde firma’s, zoals Blue Mango Design en Haystack. Die dag komt in het andere theater Industrie 4.0/Automation aan bod. Daar mag u rekenen op informatiesessies van onder meer Sirris en ABB. Op donderdag 12 oktober kan het publiek extra kennis over Sustainability opdoen, dit met InDUfed, Universiteit Antwerpen, GEM Projects, en diverse andere partijen. Ten slotte hebben we nog het thema Food waarin Pack4Food, Senstech, KULeuven, VerpakkingsCentrum/IMO-IMOMEC van Universiteit Hasselt en Efoodbox de bezoekers inwijden in de nieuwe trends in de sector. Intussen blijven we werken aan de verdere optimalisatie van het randprogramma, dus is de kans groot dat er nog wel wat bijkomt.


Praktische info

Waar? Nekkerhal in Mechelen
Wanneer? 11 en 12 oktober
Openingsuren? Op woensdag van 10 tot 18 u., op donderdag van 10 tot 17 u.
Toegang? Gratis mits registratie via de website
Meer info? www.empack.be of www.packaging-innovations.be

Tekst Els Jonckheere  |  Beeld Easyfairs