Easyfairs

Waarom de easy in Easyfairs?

 • Voor de bezoeker:we maken het makkelijk om vooraf in te schrijven en het bezoek voor te bereiden. Om nieuwe producten en leveranciers te identificeren, om een marktoverzicht te hebben, om bij te leren over tendensen en innovaties, om te netwerken met vakgenoten en om zaken te doen.
 • Voor de exposant: we maken het makkelijk om deelname te bevestigen, producten tentoon te stellen, deelname te promoten, klanten ter plekke en 365 dagen per jaar te bereiken, zaken te doen in het buitenland en om de return on investment te berekenen.
 • Voor de communities die we van dienst zijn: we maken het makkelijk om de sector te leren kennen, te netwerken, om dialoog en debat te stimuleren en om de community te versterken.

Easyfairs, binnen zijn rol van eventplanner, anticipeert op uitdagingen waarmee u en uw bedrijf in de toekomst te maken kunnen hebben en bezorgt u de tools en knowhow die nodig zijn om hierin te slagen. We wijden ons toe aan het aantrekken van innovatieve exposanten en aan het aanbieden van creatieve en entertainende content die nieuwe ideeën voorstelt, vaak de strijd aangaat met de gangbare aanpak en dialoog en engagement stimuleert.
Events van verschillende formaten

Easyfairs maakt events op maat naar de behoeften van de professionele communities die wij dienen.

We zorgen ervoor dat onze events tot een succesvol einde worden gebracht door de onderdelen en kenmerken ervan te ontwerpen aan de hand van de vier dimensies van het event die fungeren als leidraad missie: opleiding, transacties, netwerken en entertainment.

Binnen dit kader streven we naar de creatie van een perfect event. Dat kan een all-in formule zijn (standbouw, huur ruimte, meubels en deelname aan het marketingprogramma), een  formule met uitsluitend vrije standruimte, een conferentie en expositie (confex), een business summit, een congres of conferentie – de mogelijkheden zijn eindeloos en flexibel om ze maximaal op de markt af te stellen.

De “C-succesfactoren” van eventorganisatie

Wanneer het aankomt op het organiseren van een kwaliteitsevent, houdt Easyfairs continue de zogenaamde “C-succesfactoren” in het achterhoofd.

 • Concept: een stevig concept dat beantwoordt aan de behoeften van de markt, met een duidelijke analyse van de concurrentie en met de juist gekozen stad en data voor het event
 • Commercialisation: een efficiënte en slimme commercialisering van het concept
 • Communication: een goed ontworpen communicatie en een aansprekende campagne, inclusief sociale media , waardoor interactie ontstaat met de communities die we van dienst zijn en waarmee we een 365-dagen-per-jaarrelatie onderhouden
 • Content: een ijzersterk programma met een innovatieve inhoud die zorgdraagt voor een onvergetelijke bezoekersbeleving
 • Contribution: een goed gemanagede contributie die extra inkomsten en potentiële besparingen bepalen, waarmee op lange termijn businessplannen en een visie voor potentiële groeimogelijkheden worden ontwikkeld
 • Coordination: een vlotte coördinatie van elke stap in de cyclus. Een succesvol event organiseren is een grote logistieke uitdaging
 • Champions: een team van kampioenen met de juiste competenties, met een duidelijke afbakening van de doelstellingen en van ieders rol binnen het team. De evenementensector is een sector van mensen, vandaar dat het cruciaal is te communiceren, feedback te geven, flexibel te zijn en teams te motiveren
 • CSR: een MVO-strategie (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) om duurzame eventconcepten te ontwikkelen en de milieu-impact van onze events te verkleinen.
 • Creativity: de centrale “C-succesfactor” in alles wat we doen is creativiteit. Magie gebeurt buiten onze comfortzone, dus moeten we steeds nieuwe dingen uitproberen en anders denken.

Hierdoor zal onze aanpak in de toekomst veranderen en kunnen we zo optimaal ontworpen events afleveren aan de communities die we van dienst zijn. Hierbij wordt een deelname vereenvoudigd en een onvergetelijke ervaring afgeleverd.

Nieuws gerelateerd aan Easyfairs