‘Dag van de Logistiek’ | Baangarantie voor studenten Summa College

De sector transport en logistiek staat te springen om werknemers. De komende drie jaar worden er 3.000 extra banen verwacht in de regio van Eindhoven. Om de baankansen te laten zien en studenten te enthousiasmeren voor een carrière in de logistiek, organiseert het Summa College uit Eindhoven op 22 april de ‘Dag van de Logistiek’. Ceva Logistics is dit jaar gastbedrijf en medeorganisator. Er worden diverse activiteiten georganiseerd en voorlichting gegeven over scholing en werk.

Het Summa College leidt mensen op om in de logistieke sector aan de slag te gaan, op verschillende MBO-niveaus. Met de Dag van de Logistiek willen zij samen met Ceva bezoekers een goed beeld geven van alle mogelijkheden in de logistiek. Voor banenzoekers zijn vertegenwoordigers aanwezig: van werkgevers tot opleidingen en arbeidsbureaus. In totaal werken 24 bedrijven in de regio aan deze dag mee. Zo is er een parcours waar je kunt rijden in een vrachtwagen of heftruck. Ook is er dit jaar een plein met activiteiten speciaal voor kinderen. De deelnemende bedrijven bieden een vacatureplein, opleidingsplein en innovatieplein aan. Dit alles vindt plaats op zondag 22 april op het terrein van Ceva Logistics, van 11.00 tot 16.00u.

Groeiende arbeidsmarkt
De logistieke sector blijft zich ontwikkelen en innoveren in een hoog tempo. Hierdoor komen er veel verschillende vacatures beschikbaar. Vacatures voor chauffeurs en warehouse-medewerkers, maar zeker ook vacatures voor supervisors, teamleiders en managers transport & logistiek. De grote werkgelegenheid is het gevolg van vergrijzing en de groeiende economie. Om die groei bij te kunnen benen en klanten optimaal te blijven bedienen, zijn er goede krachten nodig. “We laten graag zien welke mogelijkheden er zijn. Een opleiding in de logistiek betekent dat je verzekerd bent van een baan; een baan met doorgroeimogelijkheden”, zegt Henriette de Haas, directeur van Summa.