Fevia, Pack4Food & Flanders’ Food bundelen de krachten op Empack

De verpakkings- en voedingssector gaan hand in hand. Meer dan 20% van de bezoekers van Empack -het grootste B2B event voor de verpakkingssector in België- komt uit de voedingsindustrie en net daarom werkt de beursorganisatie samen met experten om het seminarieprogramma voor bezoekers uit deze industrie naar een hoger level te tillen.

Complementair programma voor de voedingsindustrie
Zoals elk jaar levert Pack4Food zijn bijdrage aan het seminarieprogramma op Empack maar dit jaar hebben ook Fevia (de federatie van de Belgische voedingsindustrie) en Flanders’ Food(speerpuntcluster agrovoeding) hun schouders gezet onder het seminarieprogramma.

Op woensdag 3 oktober, tijdens de eerste beursdag, wijdt Fevia een volledig programma aan ‘Design for Recycling’. Want er staan de voedingsindustrie heel wat uitdagingen te wachten op het vlak van verpakkingen. De recyclagecijfers, zeker van plastic verpakkingen, moeten omhoog. Verpakkingen moeten nog beter inpassen in een circulaire economie. Fevia organiseert daarom in samenwerking met het Gemeenschappelijk Platform Verpakking en Verpakkingsafval, dit seminarie om de uitdagingen en mogelijke oplossingen voor de recyclage van verpakkingen aan de verpakkende bedrijven voor te stellen. Leuk weetje: het kabinet van Minister Marghem (minister van Energie, Leefmilieu en Duurzame Ontwikkeling) opent het seminarieprogramma en verder zullen er ook sprekers komen van Go4Circle,Plarebel, Fost Plus, Fetra,…

De tweede beursdag neemt Pack4Food en Flanders’ Food op zich en gaat over Industry 4.0 en smart packaging. Zo leert u onder andere meer over de voedingsverpakking van de toekomst en het project Terafood (ontwikkeling van een intelligente verpakkingssensor). Op die manier biedt Empack een complementair programma aan vanuit de voedingssector.

De seminaries gaan door in het Food theater op de beursvloer. Aansluitend vindt telkens een netwerkdrink plaats. Meer info over het programma en inschrijving vindt u binnenkort terug op www.empack.be.

Wat nog?

Circulaire Economie
Een hot topic in de sector dat uitgebreid aan bod komt tijdens o.a. de seminaries van Arjowiggins en Tetra Pak georganiseerd door FSC België.

Automation Zone met robotbar
Rond dit thema is een aparte zone ingericht waar bezoekers zeer eenvoudig spelers in deze branche kunnen terugvinden. Op de zone staat centraal een bar waar u robots bezig kan zien. Bovendien loopt er ook een Automation Route over de ganse beursvloer én zijn er seminaries georganiseerd door CxO Europe omtrent dit thema in het Automation theater.

Spark workshops
Spark is een Horizon 2020 programma voor onderzoek en innovatie van de Europese Unie. Interesse in hoe Augmented Reality (AR) de co-creatie in verpakkingsontwikkeling vergemakkelijkt? Neem dan zeker deel aan één van de workshops op de stand van Antwerp Management School. Breng uw verpakking mee en beleef zelf hoe dit platform het ontwerpproces vergemakkelijkt.

Logistics & Distribution
Dit event rond warehousing, interne logistiek en distributie vindt gelijktijdig plaats in Hal 7 van Brussels Expo en sluit qua thematiek perfect aan bij Empack. Het is dé one-stop-shop voor het verpakken, behandelen én leveren van goederen op de meest efficiënte en kwalitatieve manier. Het totaalpubliek van het dubbelevent loopt zo op tot ruim 250 exposanten en meer dan 6000 professionals.

Praktische informatie
Empack + Automation Brussel
3 & 4 oktober 2018
Brussels Expo, Hal 11
Gelijktijdig met Logistics & Distribution (Hal 7)

Voor meer info surf naar www.empack.be