Koploper in verpakkings- en bevestigingstechnologie viert veertig jarig jubileum

Het is niet makkelijk om aan de top te blijven, als je er eenmaal bent. Toch is dat precies wat Certis Benelux kenmerkt, ook na 40 jaar nog. Manuel Couwet, CEO bij Certis Benelux, pakt met zijn medewerkers op 14 en 15 september flink uit, met speciale opendeurdagen genaamd “TIP-days”, ter gelegenheid van het veertigjarig bestaan.

Wie denkt dat er op die dagen slechts naar de geschiedenis gekeken zal worden, heeft het mis. De bezoeker zal worden meegenomen in de innovatieve wereld van Certis. “Iedere professional in de verpakkings- en bevestigingsindustrie is welkom”, zegt Manuel uitnodigend. “TIP staat voor Technology and Innovation in Packaging & Fastening. Tijdens onze opendeurdagen krijgt men een rondleiding in het nieuwe gebouw én krijgt men eveneens een demonstratie te zien van onze innovatieve verpakkings- en bevestigingsmachines.

Inschrijven kan via de website http://www.tipdays.be“.

Vier pijlers van het bedrijf worden getoond
“De opendeurdagen mogen worden gezien als een interne beurs. We tonen er de vier pijlers waar Certis op gebouwd is, te weten nagelen en nieten, lijmen, omsnoeren en wikkelen”, legt Manuel uit. “Al deze afdelingen zijn innovatief; we nodigen onze gasten van harte uit om daar kennis mee te maken.

“Als innovatie op vlak van wikkelen, zal WRAPPAH worden getoond: “Met ons WRAPPAH-concept hebben we een Cloud-based wikkelplatform in het leven geroepen. De kracht van het concept zit hem in het feit dat de klant geen investeringen hoeft te doen in machines, folie en service. Wanneer wij een contract voor WRAPPAH met de klant afsluiten, leveren wij de machine waarmee pallets omwikkeld kunnen worden. De klant rekent on-demand af, per gewikkelde pallet. Via een Cloudverbinding koppelt de machine terug aan Certis dat er een pallet gewikkeld is. Voor de klant betekent dit een inzage in de kosten die à la minute online gegeven kan worden, men hoeft geen bedrijfskapitaal te investeren en kan op basis van de eigen planning al uitrekenen wat men aan wikkelkosten gaat krijgen. Verder hoort bij het WRAPPAH-concept ook een overzichtelijk dashboard voor de klant met een gepersonaliseerde inlogmogelijkheid die ervoor zorgt dat enkel die gegevens en parameters zichtbaar worden die voor hem van belang zijn. Op detailniveau krijgt de klant een overzicht (in tabelvorm) van het aantal gewikkelde pallets (TWP) per dag, per week of per maand”, aldus Manuel.

Certis Benelux helpt met WRAPPAH ondernemers op weg naar een stuk procesoptimalisatie en professionalisering. Manuel schetst nog meer voordelen van werken met WRAPPAH: “De klant kan flexibeler zijn. Dankzij de nieuwste wikkeltechnologie die wij toepassen, neemt het verbruik van folie af en wordt de hoeveelheid afval verminderd en de CO2-uitstoot verkleind. Dat komt de duurzaamheidsgedachte zeker ten goede. Daarnaast bespaart de klant op transportschade, omdat met WRAPPAH gewikkelde pallets zorgen voor een veilig transport van goederen.”

Gedreven service is ons handelsmerk
Certis Benelux beschikt over twee kantoren in België en een kantoor in Nederland. Daarmee is het bedrijf altijd in de buurt. “We staan bekend om onze service”, vervolgt Manuel zijn verhaal. “Ons montageteam verzorgt de montage en opstart van onze half- en volautomatische machines en zorgt voor de opleiding van uw operatoren en onderhoudsmensen on site of in onze kantoren. Bij een storing staat ons serviceteam meteen klaar om in te grijpen, en ook voor onderhoud kunt u uiteraard altijd op ons rekenen”.