SEKO strijkt neer in Amsterdam met groot distributiecentrum

SEKO Logistics breidt zijn zet zijn wereldwijde expansie uit. In Amsterdam opent de logistieke dienstverlener de op één na grootste operatie in Europa.

SEKO strijkt neer in Amsterdam met groot distributiecentrum

SEKO opent op Schiphol Logistics Park in Amsterdam een dc van 80.000 vierkante meter. De nieuwe locatie dient onder meer als springplank voor Amerikaansen klanten die in Europa handel willen drijven.  Ook cross docking wordt vanuit hier gedaan. De ldv’er denkt met het nieuwe dc meer en beter zijn klanten in de groothandel, retail en e-commerce te bedienen inclusief retouren.

SEKO Logistics

Ook de groeiende vraag naar diensten met toegevoegde waarde zoals: kwaliteitscontrole, etikettering, ompakken, toevoegen en verwijderen van prijskaartjes, kitting en lichte assemblage meent SEKO nu beter te kunnen doen. SEKO is  gespecialiseerd in grensoverschrijdende oplossingen voor e-commerce, omnihannel en internationale transport- en fulfillment-oplossingen.

Het nieuwe dc heeft 8 dock deuren. Het gebouw heeft een capaciteit van 5.500 palletplaatsen en biedt ruim 6.500 opslaglocaties voor individuele stock units. Het bevat een 10.000 m² hoge opslagkooi en een gescheiden gebied voor gevaarlijke goede zendingen. Bob van der Putten, directeur van SEKO Logistics Benelux en Duitsland: ” Deze uitbreiding zet ons op het spoor om in 2018 een recordgroei te realiseren in Nederland en de groeiende behoeften van onze klanten in de hele EU te ondersteunen. “

SEKO Logistics