Verrijdbare volumeboxen voor gemakkelijker interne logistiek

In de maakindustrie gebeurt het wel vaker dat componenten, halffabrikaten of afgewerkte stukken van de ene naar de andere locatie moeten worden gebracht. Om dit logistieke proces zo efficiënt en snel uit te voeren, bestaat er een eenvoudig en weinig dure oplossing: de verrijdbare volumeboxen serie PB-1425 van Plasti-Bac uit Kuurne.

Nog al te vaak worden componenten, halffabrikanten of afgewerkte stukken op kleine transportwagentjes vervoerd. Of nog erger: ze worden in kleine hoeveelheden op een pallet geplaatst, met stretchfolie omwikkeld en dan met een heftruck verplaatst. Sales manager Andi Vertriest: “Beide logistieke oplossingen zijn erg tijdsintensief en dus duur. Bovendien zijn ze weinig ecologisch. Sinds enige tijd heeft Plasti-Bac een alternatief dat al frequent in de retail wordt gebruikt, maar eveneens erg interessant voor de metaalverwerkende sector is: de verrijdbare volumeboxen serie PB-1425 met gladde binnenwanden. Omdat het systeem met gesloten bakken werkt, liggen de stukken tijdens het transport veilig opgeborgen. Niet alleen kunnen ze niet uit de volumebox vallen. Dankzij de rechte en gesloten vorm kunnen ze ook niet schuiven, waardoor ze niet met stretchfolie of andere materialen hoeven verpakt te worden.”

Veilig opgeborgen tijdens transport
“Er is keuze tussen uitvoeringen van 1.040 x 640 en 1.200 x 800 mm”, geeft Vertriest aan. “Op die manier kan u het exemplaar kiezen waarin een maximaal aantal stukken past én waarmee het gemakkelijk tussen de werkposten manoeuvreren is. Verder wil ik nog meegeven dat de PB-1425 uit duurzame kunststof is vervaardigd, wat bij normaal gebruik een zeer lange levensduur garandeert. Tevens kunnen de boxen dynamische lasten tot 300 kg aan, weliswaar afhankelijk van het model. Optioneel zijn er deksels beschikbaar voor een stofvrije tijdelijke stockage en/of transport. We hebben trouwens nu ook een transparant deksel voor toepassingen waarbij inzage op de inhoud van de box noodzakelijk is. Ten slotte bestaan de boxen ook zonder wielen. Deze versies staan op poten en zijn vooral geschikt als opslagmedium.”  

Tekst: Els Jonckheere  Beeld: Plasti-Bac